Gebruikers en Van Dale vullen elkaar aan

Voeg zelf vertalingen toe aan Van Dale Wiki!

 

Crowdsourcing stond in 2009 al in de Van Dale Online-woordenboeken. Nu staat het er opnieuw in, maar dan net even anders. Met Van Dale Wiki kunnen gebruikers zelf nieuwe woorden, vertalingen en voorbeeldzinnen in de online-vertaalwoordenboeken zetten.


Als test opende Van Dale dit synergetische samenspel al eerder voor de Engelse taal. Dat bevalt goed, dus vanaf nu kunnen ook aanvullingen voor Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds ingediend worden.

 

Van Dale Wiki is een plek voor en door gebruikers van de woordenboeken. Er zijn een paar spelregels ingesteld om misbruik tegen te gaan. Van Dale Wiki heeft een eigen plek in het woordenboek, zodat altijd duidelijk is welk gedeelte door Van Dale is samengesteld en welk gedeelte door gebruikers. Ingediende woorden en vertalingen die een plek in het officiële woordenboek verdienen, kunnen daar uiteindelijk door de Van Dale-redactie in worden opgenomen.

 

Verkrijgbaarheid
Van Dale Wiki is onderdeel van Van Dale Online. Dat is gratis en zonder verplichtingen te proberen. Toegang tot Van Dale Online is via de Van Dale-webwinkel te bestellen. Toegangsprijzen zijn afhankelijk van de gekozen talen, toegangsduur en afgenomen aantallen.

Vorig artikel
Volgend artikel

Probeer nu direct en zonder verdere verplichtingen Van Dale Online professioneel voor een dag. U krijgt tijdelijk toegang tot onder andere: de Dikke Van Dale, Oxford Dictionary en de online woordenboeken Duits, Frans en Spaans. Klik hier om een proefabonnement Van Dale Online professioneel aan te vragen.