Nieuw: Van Dale Beeldwoordenboek Tigrinya

Perfect hulpmiddel voor vluchtelingen uit regio Tigray in Ethiopië en Eritrea!

Net verschenen: het Van Dale Beeldwoordenboek Tigrinya. Deze taal wordt gesproken in de regio Tigray in Ethiopië en in Eritrea. Een groep van ca. 50.000 vluchtelingen komt daarvandaan en wil Nederlands leren. Dit beeldwoordenboek is daarbij een uitstekend hulpmiddel.

Beelden helpen enorm bij het uitbreiden van de woordenschat. Ze bieden direct houvast en maken het leren leuker en makkelijker.

Voor wie?
Voor iedereen die vanuit het Tigrinya de Nederlandse taal wil leren, is dit beeldwoordenboek een uitstekend hulpmiddel. Maar ook voor iedereen die meer over het Tigrinya wil weten, komt dit boek goed van pas. 

‘Na het beeldwoordenboek Oekraïens, dat twee weken geleden verschenen is, hebben we nu ook Tigrinya uitgebracht. Twee boeken waar vluchtelingen en hun hulpverleners echt op zaten te wachten!’ – Jaap Parqui, uitgever

Thematische hoofdstukken
Dit Van Dale Beeldwoordenboek Tigrinya bestaat uit dertien thematische hoofdstukken (o.a. Thuis, Onderweg, Eten en drinken, Opleiding en beroep, Getallen en maten). Het boek staat vol met afbeeldingen van dingen die je in het dagelijks leven en op school tegenkomt, met het Nederlandse woord en de vertaling in het Tigrinya vermeld, zowel in het Ethiopische als in het Latijnse schrift. Je breidt zo op een speelse manier je woordenschat uit.

  • Meer dan 12.500 woorden en begrippen verbeeld in 3.000 fullcolourafbeeldingen
  • Met de essentiële woordenschat voor dagelijks gebruik
  • Dubbel register: zoek een woord op in het Nederlands of het Tigrinya
  • Inclusief de fonetische uitspraak van het Tigrinya 

Essentieel bij taallessen aan vluchtelingen!

 De Van Dale Beeldwoordenboeken zijn er nu in veertien talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Pools, Turks, Arabisch, Perzisch, Chinees, Oekraïens en Tigrinya.

Nieuwsgierig?
Hier krijg je een voorproefje van het binnenwerk van het Van Dale Beeldwoordenboek Tigrinya.

Waar te koop?
Het Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands-Tigrinya is verkrijgbaar in de (internet)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. Bladzijden: 400 | Formaat: 13,8 x 16,6 cm | ISBN: 9789460776410 | Prijs: € 17,50Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Eindeloos bladeren, ontdekken, artikelen lezen en genieten van taal. Een sieraad voor je boekenkast.
Bestel via de Van Dale-webwinkel en betaal geen verzendkosten. Bestel nu>>>