Van Dale Jubileumwoord

De verkiezing van het Van Dale Jubileumwoord is begonnen!
De Dikke Van Dale bestaat 150 jaar en dat vieren we onder andere met de uitgave van het jubileumboek ‘Verhalen over taal – 150 jaar Van Dale’ en met de verkiezing van het Van Dale Jubileumwoord.

Het jubileumboek ‘Verhalen over taal – 150 jaar Van Dale’ bevat naast taalcolumns en taalweetjes ook honderdvijftig Jubileumwoorden, uit elk van de honderdvijftig jaar één. De honderdvijftig Van Dale Jubileumwoorden zijn Nederlandse woorden die dus tussen 1864 en 2014 voor het eerst werden aangetroffen of gangbaar werden.

We zijn nieuwsgierig naar wat u het beste, mooiste en/of leukste Jubileumwoord vindt. Kijk voor alle honderdvijftig kandidaten, inclusief hun betekenis, op:

Nederland: http://jubileumwoord.vandale.nl
België: http://jubileumwoord.vandale.be    

Daar kunt u ook stemmen op uw favoriet.

U kunt tot en met maandag 22 september 2014 stemmen op uw favoriete Jubileumwoord. Onder de stemmers verloten wij tien keer het boek ‘Verhalen over taal – 150 jaar Van Dale’ en een luxe hotelarrangement: ‘150 jaar Dikke Van Dale’ voor twee personen ter waarde van € 310,-, aangeboden door ‘Fletcher Hotel Dikke Van Dale’ in Sluis.

Met het ‘150 jaar Dikke Van Dale’-arrangement geniet je van:
• 2 x overnachting
• 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
• 1 x luxe 3-gangendiner op de dag van aankomst
• Een stadswandeling door Sluis en toegang tot het Belfort (Johan Hendrik Van Dale) Museum
• Het boek ‘Verhalen over taal - 150 jaar Van Dale’


Vorig artikel
Volgend artikel