Maar zo heb ik het geleerd!

Een aantal is enkelvoud! Geen komma voor en! Een cadeau gehad - nee, gekregen! We kennen ze allemaal, de regels van het Nederlands die echte en zelfbenoemde schoolmeesters al generaties lang verspreiden. Maar kloppen ze eigenlijk wel?

Taalexpert Wouter van Wingerden zocht 50 hete hangijzers tot op de bodem uit, dook in de Nederlandse taalgeschiedenis en vroeg 17.000 mensen om hun mening over kwesties als (zich) beseffen, zwaarwegen en de regel die/welke. Het resultaat: strenge oordelen (hun hebben), verrassingen (hij wil/wilt) en verfrissende inzichten (reizigers wordt/worden verzocht).

Met vrolijke illustraties van Frank Landsbergen is dit een onmisbaar boek voor wie graag bijblijft over het Nederlands!

Maar zo heb ik het geleerd! is Genieten met een grote G voor iedereen die ook maar een beetje liefde voor taal voelt. Een boek dat je wilt (of is het wil?) lezen!’ - Taalvoutjes

‘Taalmist trekt op dankzij Wouter van Wingerden’ - Frits Spits

Hoe hebt u het geleerd? Kijk hier naar het voorproefje.

Auteur
Neerlandicus Wouter van Wingerden (1977) ‘doet iets met taal’. Hij weet alles van taalnormen en is (mede)auteur van meerdere taalboeken. Wouter werkte bij Onze Taal en zit in de Commissie Spelling. Elke week heeft hij een taalrubriek bij Omroep Max.

Verkrijgbaarheid
Maar zo heb ik het geleerd! is vanaf 7 juni 2017 verkrijgbaar via de reguliere (online)boekhandel en in de Van Dale-webwinkel. 144 pagina’s | € 12,50 | ISBN: 9789460773266 | ISBN e-book: 9789460773273 (€ 7,99).

Vorig artikel
Volgend artikel