Letrz 2: het leukste woordspel is verbeterd en uitgebreid

Het woordspel Letrz is heel bekend bij liefhebbers van woordspellen, onder meer door het eigen tv-programma bij RTL4. Om jou en je tegenspelers nog meer speelplezier en spanning te bieden, heeft spelontwikkelaar Fantazm uit ’s-Hertogenbosch het woordspel overgenomen en flink verbeterd. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Met Letrz 2 test je jouw woordenschat en die van je tegenspelers. De kracht van het spel zit hem in de eenvoud: je moet in twee minuten met twee letters zo veel mogelijk woorden maken. Welke plek je die twee letters in het woord geeft, bepaal jezelf. De volgorde van die letters kun je niet veranderen. Wie de langste of moeilijkste woorden maakt, wint het spel. De maximale woordlengte is twaalf letters.

Elke letter heeft een waarde, net als bij Scrabble. De letter Q scoort het hoogst en voor letters als N, A, I en E krijg je slechts één punt. Zelfbedachte woorden tellen niet. Alleen goed zijn woorden die in de Van Dale Officiële scrabblewoordenlijst staan, die is gebaseerd op de Dikke Van Dale.

Als je een spel wint, verdien je credits. Deze credits – die je ook kunt kopen – zijn handig om je puntentotaal een boost te geven. Bijvoorbeeld door ze in te wisselen voor een ‘Booster 2 x woordwaarde’.

Letrz 2 is een uitdagend, leerzaam en plezierig spel voor jong en oud. Het spel zal zich blijven ontwikkelen en vernieuwen. Kijk voor meer informatie op facebook.com/letrz2.


Vorig artikel
Volgend artikel