Dikke Van Dale is een van de Best Verzorgde Boeken van 2015

Wij zijn er bij Van Dale erg trots op dat de nieuwe Dikke Van Dale is geselecteerd als een van de Best Verzorgde Boeken van 2015!

Dikke Van Dale

De selectie van de Best Verzorgde Boeken bestaat dit jaar uit 33 Nederlandse en 17 Vlaamse boeken. Speciaal voor het Nederlands-Vlaamse gastlandschap van de Frankfurter Buchmesse heeft de Stichting Best Verzorgde Boeken samengewerkt met de Vlaamse Uitgevers Vereniging om eenmalig samen een boek te bekronen.

Uitgevers, opdrachtgevers, grafisch ontwerpers, drukkers en binders stuurden in totaal  410 boeken in. De boeken zijn beoordeeld op hun onderscheidend vermogen op het terrein van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze, druk- en bindwijze.

U kunt de Dikke Van Dale en de andere geselecteerde Best Verzorgde Boeken dit najaar bewonderen in het Stedelijk Museum Amsterdam. Dan verschijnt naar verwachting ook de catalogus The Best Dutch Book Designs 2015 De Best Verzorgde Boeken.

De Dikke Van Dale is nu al te zien in het Museum Meermanno in Den Haag in de expositie Het boek van binnen. Maar u hoeft natuurlijk niet speciaal naar een museum te gaan om de Dikke Van Dale te bewonderen, want hij ligt ook bij uw boekhandel.

Het Best Verzorgde Boek winnen?
Omdat de Dikke Van Dale is geselecteerd als een van de Best Verzorgde Boeken van 2015, verloten wij op onze Facebookpagina een Dikke Van Dale.

The making-of Dikke Van Dale

Vorig artikel
Volgend artikel