De Woorden van de Week – week 44

Welke nieuwe Nederlandse en Vlaamse woorden vielen Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, vorige week op in de media? In week 44 van 2019 werden de volgende woorden door Ton den Boon geselecteerd als Woord van de Dag:

1. hap-slik-wegtoerist - 28/10/2019

Definitie

hap-slik-wegtoerist (de, -en) toerist die een stad, museum, archeologische site e.d. bezoekt om er slechts kort te vertoeven en de bezienswaardigheden zonder diepgaande interesse te bekijken

2. weigersint - 29/10/2019

Definitie

weigersint (de, -en) (hulp)sinterklaas die weigert de van hem verwachte publieke taken als goedheilig man te vervullen

3. scheurtjesvliegtuig - 31/10/2019

Definitie

scheurtjesvliegtuig (het, -en) vliegtuig waarin als gevolg van materiaalmoeheid scheurtjes worden gevonden

4. fragilo - 1/11/2019

Definitie

fragilo (de, -‘s) benaming voor de mens als een wezen dat in al zijn levensstadia kwetsbaar is voor ziekte, ongeval of dood

 

Het Woord van de Dag is elke werkdag te lezen op het Van Dale Taalpodium en in Van Dale Online.

Het Woord van de Dag wordt mede mogelijk gemaakt door Taalbank.nl. De volledige artikelen zijn te lezen op de website van Taalbank.nl.


 

 

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Bestel nu Van Dale Online professioneel totaal en profiteer tijdelijk van meer dan 45% korting. Je betaalt geen € 398,-, maar € 198,- voor een jaar toegang tot onder andere de Dikke Van Dale, Van Dale Synoniemen Online en de woordenboeken Duits, Frans en Spaans. Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar. Bestel nu in de Van Dale Webwinkel.