De Woorden van de Week – week 34

Welke nieuwe Nederlandse en Vlaamse woorden vielen Ton den Boon, hoofdredacteur van de Dikke Van Dale, vorige week op in de media? In week 34 van 2019 werden de volgende woorden door Ton den Boon geselecteerd als Woord van de Dag:

1. spitsban - 19/08/2019

Definitie

spitsban (de, -nen) verbod op het gebruik van een bepaald voertuig tijdens de spits

2. foeigesprek - 22/08/2019

Definitie

foeigesprek (het, -ken) indringend gesprek, m.n. van een politiefunctionaris of een andere wetshandhaver, met iemand die een regel of wet heeft overtreden, in voorkomende gevallen ook wel met de (vermoedelijke) daders van een misdrijf, synoniem stopgesprek

3. floccinaucinihilipilificatie - 23/08/2019

Definitie

floccinaucinihilipilificatie (de, g.mv.) gewoonte om handelingen of uitspraken onbeduidend te vinden of te doen schijnen

 

Het Woord van de Dag is elke werkdag te lezen op het Van Dale Taalpodium en in Van Dale Online.

Het Woord van de Dag wordt mede mogelijk gemaakt door Taalbank.nl. De volledige artikelen zijn te lezen op de website van Taalbank.nl.


Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Bestel nu Van Dale Online professioneel totaal en profiteer tijdelijk van meer dan 45% korting. Je betaalt geen € 398,-, maar € 198,- voor een jaar toegang tot onder andere de Dikke Van Dale, Van Dale Synoniemen Online en de woordenboeken Duits, Frans en Spaans. Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar. Bestel nu in de Van Dale Webwinkel.