Vernieuwd! De Van Dale Kinderwoordenboeken

Het Van Dale Basiswoordenboek Nederlands en het Van Dale Juniorwoordenboek Nederlands verschijnen vandaag in geheel vernieuwde uitgave.

Met de geheel nieuwe vormgeving vinden kinderen nog makkelijker wat ze zoeken. Zowel thuis als in de klas geven deze boeken kinderen een voorspong in taalontwikkeling.

 

Voor elk niveau een boek

Toen de vorige editie van het Van Dale Basiswoordenboek Nederlands verscheen, bestond er nog geen airfryer, had nog niemand gehoord van havermelk en je kon iets cancelen, maar iemand cancelen deden we nog niet. Voor kinderen vanaf 10 jaar is dit het meest gebruikte kinderwoordenboek.

Het Van Dale Juniorwoordenboek Nederlands voor kinderen vanaf 8 jaar geeft antwoord op vragen zoals wat betekent het woord scenario of diagnose? Hoe schrijf je chic of coffeepad? En hoe moet je cappuccino of tissue uitspreken?

 

Jonge kinderen leren met deze woordenboeken zoeken in een betrouwbare bron en het helpt hen bij een goede taalontwikkeling en het vergroten van hun woordenschat.

Aan beide edities is een groot aantal nieuwe trefwoorden, betekenissen en voorbeeldzinnen toegevoegd. Beide boeken hebben illustraties en zijn in kleur. De vernieuwde vormgeving met die kleuren, nieuwe icoontjes en het alfabet dat rechts op elke pagina staat, zorgt ervoor dat het nóg makkelijker is om te vinden wat je zoekt.

 

Het vernieuwde Van Dale Basis- en Juniorwoordenboek Nederlands zijn vanaf woensdag 20 maart 2024 verkrijgbaar bij de (internet-) boekhandel en in de Van Dale-webwinkel.

| Basis ISBN: 9789460776489 - € 38,50 | Junior ISBN: 9789460776502 - € 34,99

 

Klik hier voor een voorproefje Basiswoordenboek en Juniorwoordenboek.

 

Vorig artikel
Volgend artikel