Nederlands als tweede taal leren met Van Dale

Wie Nederlands leert, voelt zich af en toe flink verdwaald. Zeker als beginner. Wat betekenen al die woorden? En welk lidwoord hoort erbij? Hoe vervoeg je al die werkwoorden? Hoe krijg je die persoonlijke voornaamwoorden op een rijtje? En wat is een persoonlijk voornaamwoord eigenlijk? Lesmethoden helpen je om die kennis systematisch, beetje bij beetje te verwerven. Maar als je overzicht nodig hebt, over de woorden van het Nederlands en over de grammatica, dan word je enorm geholpen door de NT2-producten van Van Dale.

Het Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands als tweede taal (NT2) bevat bijvoorbeeld de 15.000 belangrijkste trefwoorden en uitdrukkingen uit het Nederlands, uitgelegd in eenvoudige taal en met illustraties om de lastigste Nederlandse woorden te verklaren. Dit woordenboek is geschikt voor de ERK-niveaus A2-B2 en wordt door docenten aanbevolen – al jaren een vertrouwd hulpmiddel in het NT2-onderwijs.

Het NT2-onlinewoordenboek bevat dezelfde inhoud als het Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands als tweede taal (NT2), maar met de voordelen van een digitale leeromgeving.

En met het Van Dale Oefenboek grammatica Nederlands kunnen alle grammaticaonderwerpen zo veel geoefend worden als nodig is om ze foutloos te leren gebruiken. Geschikt voor volwassenenonderwijs, taalcursussen én het inburgeringsexamen Nederlands.

Bent u als NT2-docent, taalcoach of cursist op zoek naar ondersteunend materiaal bij uw lesmethode? De NT2-producten van Van Dale bieden dan uitkomst! Een compleet en actueel overzicht van Van Dale voor NT2 is te vinden op vandale.nl/nt2.

Vorig artikel
Volgend artikel