Zweeds vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Zweeds vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Het Zweeds is met zo'n negen miljoen sprekers een relatief kleine taal. Toch is het voor ons geen onbelangrijke taal. Nederlanders gaan op vakantie in Zweden en omgekeerd en er zijn veel culturele contacten.  Trouwens, ook in delen van Finland wordt Zweeds gesproken, het zogenaamde Finland-Zweeds. Maar bovenal is Zweden voor ons een belangrijke handelspartner. Met bedrijven als Ikea, Volvo en Ericsson is Zweden in de EU een economische factor van belang.

Op het eerste gezicht lijkt het Zweeds wel wat op het Nederlands, maar schijn bedriegt. Als een Zweed zegt dat iets strax moet gebeuren, wil hij dat je het onmiddellijk doet, wat toch iets anders is dan ons straks. Lastig is ook dat er soms regionale verschillen zijn: een aandeelhouder heet in Zweden een aktieägere, maar in het Zweeds van Finland een aktionär.

Ook zijn er cultureel bepaalde verschillen tussen Zweden en ons land, bijvoorbeeld bij het schrijven van een zakelijke brief. Anders dan bij ons heeft die in het Zweeds meestal geen aanhef. Het Zweeds kent namelijk geen goed equivalent voor ons Geachte heer of mevrouw. Alleen als je de geadresseerde persoonlijk kent, kun je Bäste/Bästa gebruiken.

Wie in het Zweeds wil communiceren en dat goed wil doen, kiest voor de zekerheid van een professionele vertaling van vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Waarom Zweeds vertaalbureau Van Dale Vertalingen?

Bij vertaalbureau Van Dale Vertalingen bent u aan het juiste adres voor een perfecte Zweedse vertaling. Onze vertalers en revisors zijn allemaal moedertaalsprekers en academisch geschoold. Zij hebben bovendien kennis van de specifieke Zweedse cultuur. Tevens zijn zij speciaal geselecteerd op hun uitgebreide werkervaring en vakspecifieke kennis.

 Vertaald door de beste vertalers
100% revisie door vakspecialisten
Conform ISO-norm 9001 en NEN-norm 15038
Klantspecifiek terminologie- en tekstbeheer
Met Van Dale-kwaliteitsgarantie
Vakvertalingen: financieel, juridisch, medisch, technisch,
     beleidsteksten, jaarverslagen & corporate communicatie,
     marketing & communicatie

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Zweeds >>

Engelse vertalingen
• Duitse vertalingen
• Franse vertalingen
• Spaanse vertalingen

• Italiaanse vertalingen 
• Portugese vertalingen 
• Zweedse vertalingen