Portugees vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Portugees vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Het Portugees behoort tot de meest gesproken westerse talen ter wereld. Behalve in Portugal wordt de taal gesproken in Brazilië en in landen als Angola, Mozambique en Kaapverdië. Het Portugees heeft circa 250 miljoen moedertaalsprekers; dat is meer dan Frans en Duits samen!

Door de economische opkomst van Brazilië heeft de taal sterk aan belang gewonnen in het internationale handelsverkeer. Ook in cultureel opzicht – denk aan fado, maar ook aan het Braziliaanse voetbal – is Portugees een belangrijke taal.

Communiceren in het Portugees is voor Nederlandstaligen niet eenvoudig. De taal staat tamelijk ver van de onze af en tussen het Portugees van Portugal en andere Portugeestalige landen bestaan grote verschillen. Een autobus noem je in Portugal een autocarro of een camioneta, terwijl je het in Brazilië over een ônibus hebt; in Angola is een bus dan weer een machimbombo. En een trein is in Portugal een comboio, maar in Brazilië een trem.

Cultuurverschillen tussen het Nederlandse en het Portugese taalgebied komen onder meer tot uitdrukking in de verschillende conventies bij het schrijven van teksten.

Wie in het Portugees moet communiceren en dat goed wil doen, kiest voor de zekerheid van een professionele vertaling van vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Waarom Portugees vertaalbureau Van Dale Vertalingen?

Bij vertaalbureau Van Dale Vertalingen bent u aan het juiste adres voor een perfecte Portugese vertaling. Onze vertalers en revisors zijn allemaal moedertaalsprekers en academisch geschoold. Zij hebben bovendien kennis van de specifieke Portugese cultuur. Tevens zijn zij speciaal geselecteerd op hun uitgebreide werkervaring en vakspecifieke kennis.

  Vertaald door de beste vertalers
 100% revisie door vakspecialisten
  Conform ISO-norm 9001 en NEN-norm 15038
  Klantspecifiek terminologie- en tekstbeheer
  Met Van Dale-kwaliteitsgarantie
  Vakvertalingen: financieel, juridisch, medisch, technisch,
     beleidsteksten, jaarverslagen & corporate communicatie,
     marketing & communicatie

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Portugees >>

Engelse vertalingen
• Duitse vertalingen
• Franse vertalingen
• Spaanse vertalingen

• Italiaanse vertalingen 
• Portugese vertalingen 
• Zweedse vertalingen