Italiaans vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Italiaans vertaalbureau Van Dale Vertalingen

Veel mensen associëren Italiaans in de eerste plaats met de goede dingen van het leven. Italiaans is voor hen de taal van cultuur, gastronomie, mode en vakantie. Dat is allemaal zeer juist. Maar Italiaans is ook de taal van de derde economie van de EU, met bekende concerns als Fiat en Generali. Behalve in Italië zelf wordt Italiaans ook gesproken in het zuiden van Zwitserland. In totaal heeft de taal zo'n zestig miljoen moedertaalsprekers.

Bij het gebruik van de Italiaanse taal komt wel iets meer kijken dan verzuchtingen als mamma mia, la dolce vita of dolce far niente. Zo zijn er veel Italiaanse woorden die ons bekend voorkomen, maar die toch nét iets anders betekenen. Zoals het woord firma. Dat kun je in het Italiaans niet gebruiken in de betekenis 'bedrijf'. Het Italiaanse firma betekent namelijk 'handtekening'. Een bedrijf noem je een ditta of een azienda. Een ander lastig woord is avvisare. Dat betekent niet 'adviseren', maar 'laten weten' en 'waarschuwen'.

Verder zijn bij zakelijke correspondentie cultuurverschillen belangrijk. Zo hechten Italianen veel meer dan Nederlanders aan het gebruik van titels als dottore.

Wie in het Italiaans communiceert, wil goed voor de dag komen. Alle reden dus om te kiezen voor de zekerheid van een professionele vertaling van vertaalbureau Van Dale Vertalingen.

Waarom Italiaans vertaalbureau Van Dale Vertalingen?

Bij vertaalbureau Van Dale Vertalingen bent u aan het juiste adres voor een perfecte Italiaanse vertaling. Onze vertalers en revisors zijn allemaal moedertaalsprekers en academisch geschoold. Zij hebben bovendien kennis van de specifieke Italiaanse cultuur. Tevens zijn zij speciaal geselecteerd op hun uitgebreide werkervaring en vakspecifieke kennis.

 Vertaald door de beste vertalers
 100% revisie door vakspecialisten
 Conform ISO-norm 9001 en NEN-norm 15038
 Klantspecifiek terminologie- en tekstbeheer
 Met Van Dale-kwaliteitsgarantie
 Vakvertalingen: financieel, juridisch, medisch, technisch,
     beleidsteksten, jaarverslagen & corporate communicatie,
     marketing & communicatie

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan voor uw vertaling Italiaans >>

Engelse vertalingen
• Duitse vertalingen
• Franse vertalingen
• Spaanse vertalingen

• Italiaanse vertalingen 
• Portugese vertalingen 
• Zweedse vertalingen