Van rijm naar ritme

Iedereen heeft een verhaal. Moedige mensen durven hun verhaal te vertellen aan anderen. Helden klimmen op een podium om hun intiemste verhalen te delen met wildvreemden. Als deze intieme gedachten ondersteund worden door een krachtige podiumpresentatie en rijm, dan hebben we het over ‘spoken word’.

SPOKEN is een entertainmentplatform waarop verschillende woordkunsten elkaar ontmoeten. Werelden als poëzie, spoken word, stand-upcomedy en muziek smelten samen tot een uniek programma, vernieuwend en avondvullend.

Kevin de Randamie, bedenker en organisator van SPOKEN, liet zich voor een groot deel inspireren door het Amerikaanse televisieprogramma Def Poetry Jam van Russell Simmons. Hier vertelden grote artiesten als Kanye West en Erykah Badu hun teksten voor uitverkochte zalen. Bij SPOKEN kwamen eerder onder andere Jules Deelder, Typhoon, Joost Zwagerman, Arie Boomsma, Giovanca, Ellen ten Damme, Kyteman en Pete Philly voorbij.

Beide programma's komen nu voor het eerst samen in Nederland. Vanuit All Def Poetry zijn grootheden als Black Ice en Sunni Patterson present. Daarnaast zal de Nederlandse performances van Derek Otte, Babs Gons en Pete Philly zijn. SPOKEN wil daarbij ook nieuw talent de kans geven zichzelf in de kijker te dichten. Traditioneel wordt de show geopend door onbekend talent, dat zich via www.spoken.fm kan opgeven.

De Nederlands- en Engelstalige verhalen, gedichten en songs bij SPOKEN zijn afwisselend serieus en grappig. Na hun performance geven deelnemende woordkunstenaars antwoord op vragen uit het publiek. Omdat de artiesten altijd openhartig zijn in hun beantwoording, komt hun werk bij SPOKEN op een extra bijzondere manier tot leven.

SPOKEN heeft voorheen niet alleen Paradiso en de Stadsschouwburg in Amsterdam weten te betoveren, ook Sao Paolo, New York en Paramaribo konden de magie al meemaken. Nu slaan SPOKEN en All Def Poetry dus voor het eerst de handen ineen.

Deze bijzondere samenwerking is te bewonderen op:

3 april 2015 - ​Maaspodium, Rotterdam
4 april 2015 - ​Kytopia, Utrecht
5 april 2015 - ​Tolhuistuin, Amsterdam

Klik hier om tickets voor ALL DEF POETRY vs SPOKEN te bestellen>>>

Bekijk hieronder een van de vorige shows:

Treed jij op bij de volgende SPOKEN-show?
Heb jij gedichten die je graag wilt delen? Of schrijf je af en toe wat en ben je benieuwd hoe het zou zijn om jouw verhalen te vertellen aan publiek? Geef je dan op voor de SPOKEN Stand Up Poetry!

Voor meer informatie klik hier>>>

Van Dale Rijmwoordenboek


Vorig artikel
Volgend artikel