In onderstaande tekst staan 10 fouten. Neem de proef op de som en spoor deze fouten op!

 

Het belang van taal
Goed kunnen spellen en schrijven is nog steeds belangrijk, zo heeft recentelijk onderzoek aangetoond. Op een sollicitatiebrief met spelfouten wordt je keihard afgerekend.
            Dat is gebleken uit een peiling onder ruim vierhonderd hr managers. Hen werd onder meer de vraag gesteld of hun oordeel negatief beïnvloedt wordt wanneer een brief meer dan vijf spel- of stijlfouten bevat. 83% van de ondervraagden gaven aan dat dat inderdaad het geval is. Slechts 17% vond spelfouten in een sollicitatiebrief geen probleem.
            Uit het onderzoek blijkt verder dat Belgische managers veel strenger zijn dan die in andere Europese landen. Wie bij een Belgisch bedrijf aan de slag wil, kan dus maar beter zorgen voor een goede taalvaardigheid, om te voorkomen dat zijn of haar sollicitatie niet al in een vroegtijdig stadium strandt.
            Gelukkig zien ook bedrijven en organisaties het belang van goede communicatievaardigheden in. Een toekomstgericht bedrijf investeert in haar medewerkers. Steeds vaker gaan organisaties er dan ook toe over hun werknemers een taal- of communicatietraining aan te bieden. Een goede ontwikkeling: zowel de organisatie als de medewerker hebben immers baat bij helder communiceren.

 

 

Bent u benieuwd of u een 10 voor taal verdient?
Vul hieronder uw naam en e-mailadres in om de gecorrigeerde tekst te bekijken.